Чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге на данашњој седници обратило се неколико грађанки и грађана својим представкама у којима су изнели проблеме који им стварају потешкоће.

Управница стамбене заједнице зграде на углу Гогољеве и Мише Димитријевића указала је на проблем који стварају несавесни возачи паркирајући своја возила на зеленој површини испред те зграде. Проблем је још израженији у случају кише, јер тада наносе блато на тротоар преко којег прелазе да би се ту паркирали. Према њеним речима, постављање стубића било би решење овог проблема, а Комисија ће ову представку упутити ЈКП „Градско зеленило“ на разматрање и решавање.

У Сремској Каменици грађани у делу Мали до имају проблем са недовршеном уличном расветом и неасфалтираном пешачком стазом, па често долази до повређивања пешака који су приморани туда да пролазе.

Представник станара улица око Јодне бање (Никола Тесла и Ђорђа Бешлина) указао је на проблем изливања фекалне канализације приликом јачих пљускова. Због тога, како је навео, страхују од ширења заразе, а шири се и несносан смрад и током изливања, а и дуже време након повлачења тих вода.

Комисији је стигла и писана представка у којој се предлаже постављање јарбола за истицање државне заставе на платоу на Петроварадинској тврђави и враћање обелиска на хумку – гроб Батајничких мученика у Петроварадину.

Све представке биће упућене надлежним службама и институцијама на разматрање и решавање, а грађани ће одговоре добити на кућне адресе.