Predsednici Skupštine Grada Novog Sada MSc Jeleni Marinković Radomirović danas je uručena Povelja humanosti Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Novog Sada. Povelja humanosti uručena je za izuzetne zasluge u učešću u humantiranim preventivno-edukativnim kampanjama u cilju ranog otkrivanja dijabetesa i sprečavanja dijabetesnih komlikacija, a dodeljuje se povodom 14. novembra, Svetskog dana dijabetesa.

Predsednici Skupštine grada Povelju je uručio predsednik Udruženja mr Radivoj Mračević. Nakon uručivanja Povelje, održan je i sastanak sa predstavnicima ovog Udruženja, kojem je prisustvovala i predsednica Saveta za osobe sa invaliditetom Skupštine Grada Novog Sada Sonja Radaković.

Po uručivanju Povelje humanosti, predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović, koja je i počasni član Udruženja za borbu protiv dijabetesa, zahvalila se na priznanju, istakavši da je počastvovana i još više motivisana da pomogne Udruženju u narednom periodu.

– Zahvaljujem vam se na aktivnostima i radu, pre svega u prevenciji zdravlja i edukativnim programima koje Udruženje organizuje. Veoma mi znači vaše priznanje, koje će me motivisati da vam još više pomažem u narednom periodu. Vrata Skupštine Grada Novog Sada su vam uvek otvorena za saradnju – poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednik Udruženja za borbu protiv dijabetesa mr Radivoj Mračević precizirao je da predsednica Skupštine grada godinama unazad pomaže i podržava Udruženje, te da je učestvovala u čak 27 kampanja i akcija.

– Svojim primerom je pokazala društvenu odgovornost i doprinela je radu našeg Udruženja. Verovatno je jedna od najaktivnijih javnih ličnosti u istoriji Udruženja – kazao je mr Mračević.

Udruženje protiv dijabetesa jedno je od najstarijih društava u Evropi, koje već 59 godina promoviše prevenciju i rano otkrivanje dijabetesa, podiže svest o epidemiji dijabetesa i obezbeđuje direktnu podršku osobama sa dijabetesom.