Председници Скупштине Града Новог Сада MSc Јелени Маринковић Радомировић данас је уручена Повеља хуманости Удружења за борбу против дијабетеса Града Новог Сада. Повеља хуманости уручена је за изузетне заслуге у учешћу у хумантираним превентивно-едукативним кампањама у циљу раног откривања дијабетеса и спречавања дијабетесних комликација, а додељује се поводом 14. новембра, Светског дана дијабетеса.

Председници Скупштине града Повељу је уручио председник Удружења мр Радивој Мрачевић. Након уручивања Повеље, одржан је и састанак са представницима овог Удружења, којем је присуствовала и председница Савета за особе са инвалидитетом Скупштине Града Новог Сада Соња Радаковић.

По уручивању Повеље хуманости, председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је и почасни члан Удружења за борбу против дијабетеса, захвалила се на признању, истакавши да је почаствована и још више мотивисана да помогне Удружењу у наредном периоду.

– Захваљујем вам се на активностима и раду, пре свега у превенцији здравља и едукативним програмима које Удружење организује. Веома ми значи ваше признање, које ће ме мотивисати да вам још више помажем у наредном периоду. Врата Скупштине Града Новог Сада су вам увек отворена за сарадњу – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председник Удружења за борбу против дијабетеса мр Радивој Мрачевић прецизирао је да председница Скупштине града годинама уназад помаже и подржава Удружење, те да је учествовала у чак 27 кампања и акција.

– Својим примером је показала друштвену одговорност и допринела је раду нашег Удружења. Вероватно је једна од најактивнијих јавних личности у историји Удружења – казао је мр Мрачевић.

Удружење против дијабетеса једно је од најстаријих друштава у Европи, које већ 59 година промовише превенцију и рано откривање дијабетеса, подиже свест о епидемији дијабетеса и обезбеђује директну подршку особама са дијабетесом.