Članovi Saveta za sport i omladinu na današnjoj sednici većinom glasova prihvatili su Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemije zarazne bolesti COVID-19 u Republici Srbiji, Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad.

Izmenama Programa ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemije zarazne bolesti SOVID-19 u Republici Srbiji, Javnog preduzeća ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina Novi Sad,  umesto iznosa od 85 miliona dinara, planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2020. godinu u iznosu od 112 miliona dinara iz tekućih subvencija budžeta Grada za 2020. godinu.

Na današnjoj sednici usvojen je Predlog odluke o obezbeđivanju sredstava za nesmetano funkcionisanje Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad.

Ovim Predlogom odlukom utvrđuju se finansijska sredstva koja će biti dodeljena ovom Preduzeću u iznosu od 151 milion dinara za nesmetano funkcionisanje, od čega iznos od 100 miliona dinara ide za izmirenje obaveza po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu, a iznos od 51 milion dinara predviđen je za obaveze nastale prema Javnom komunalnom preduzeću „Novosadska toplana“ za period od 2019-2020. godine.

Savet je usvojio Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za 2020. godinu.

Razlog za izmene Programa poslovanja ovog Preduzeća za 2020. godinu je donošenje izmene Programa ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda od posledica epidemije virusa SOVІD-19 u Republici Srbiji, kojim su ovom Preduzeću odobrena dodatna sredstva iz budžeta Grada u iznosu od 27 miliona dinara. Kako je predviđeno da se rebalansom budžeta Grada obezbeđuju i dodatna sredstva  u iznosu od 151 milion dinara, to su dodatni prihodi iz budžeta Grada  u ukupnom iznosu od 178 miliona dinara doveli do izmena u planiranim i realizovanim indikatorima poslovanja.