Redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2020. godinu, odlučeno je na današnjoj, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je prof. dr Vladimiru Petroviću za istaknuti naučno-istraživački, nastavno-obrazovni i stručni rad sa međunarodno priznatim angažmanom i ostvarenim rezultatima u pružanju i unapređenju preventivne zdravstvene zaštite stanovništva, kao i stručni doprinos u sprečavanju širenja zarazne bolesti COVІD – 19. Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine podneli su Medicinski fakultet Novi Sad i Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“. Novčani deo nagrade iznosi 130 hiljada dinara.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.