Редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду и директор Института за јавно здравље Војводине др Владимир Петровић добитник је Фебруарске награде Града Новог Сада за 2020. годину, одлучено је на данашњој, свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Највише градско признање додељено је проф. др Владимиру Петровићу за истакнути научно-истраживачки, наставно-образовни и стручни рад са међународно признатим ангажманом и оствареним резултатима у пружању и унапређењу превентивне здравствене заштите становништва, као и стручни допринос у спречавању ширења заразне болести COVІD – 19. Иницијативу да високо градско признање добије директор Института за јавно здравље Војводине поднели су Медицински факултет Нови Сад и Предшколска установа „Радосно детињство“. Новчани део награде износи 130 хиљада динара.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.