Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je danas sa Aleksandrom Simurdićem, koji je nedavno izabran na mesto direktora Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodina. Razgovoru je prisustvovao i sekretar Skupštine Grada Marko Radin kao i Ivana Đurić, zamenica direktora i šefica Sektora za

evropske programe i projekte Fonda, Kristina Bašić, pomoćnica direktora za evropsku saradnju Fonda i Ivana Lekić, šefica Sektora za opšte i zajedničke poslove Fonda.

Na početku razgovora predsednica je poželela dobrodošlicu gospodinu Simurdiću i njegovim saradnicama i izrazila zadovoljstvo na uspostavljanju saradnje Novog Sada i Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodina, čemu je svakako doprineo i nedavni razgovor sa Gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

  • Novi Sad je najveća lokalna administracija u Vojvodini, uvek spreman za nove ideje, izazove i inovativna rešenja. Otvoreni smo za saradnju sa svim institucijama koje nude projekte i rešenja za unapređenje rada i jačanje lokalne samouprave, a samim tim i poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana – istakla je predsednica Marinković Radomirović.

Aleksandar Simurdić je rekao da je jedna od njihovih najznačajnijih aktivnosti upravo saradnja sa lokalnim samoupravama i da planiraju da posete svih 45 opština u Vojvodini sa ciljem da se informišu i sagledaju njihove potrebe i eventualne probleme, ali i potencijalne ideje i mogućnosti za saradnju.

  • S obzirom da je Novi Sad oduvek bio uzor u organizaciji i podsticaj u radu svim drugim lokalnim samoupravama, opredelili smo se da ove naše posete započnemo upravo iz Novog Sada – rekao je Simurdić.

On je naglasio da novonastala situacija izazvana pandemijom iziskuje čvršću saradnju svih institucija i lokalnih samouprava međusobno. Mapiranjem oblasti i formulisanjem eventualnih problema i potreba, organizovanjem edukacija zaposlenih i pokretanjem zajedničkih ideja i projekata lakše i uspešnije će se realizovati ta saradnja – dodao je Simurdić.