Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић разговарала је данас са Александром Симурдићем, који је недавно изабран на место директора Фонда “Европски послови” АП Војводина. Разговору је присуствовао и секретар Скупштине Града Марко Радин као и Ивана Ђурић, заменица директора и шефица Сектора за

европске програме и пројекте Фонда, Кристина Башић, помоћница директора за европску сарадњу Фонда и Ивана Лекић, шефица Сектора за опште и заједничке послове Фонда.

На почетку разговора председница је пожелела добродошлицу господину Симурдићу и његовим сарадницама и изразила задовољство на успостављању сарадње Новог Сада и Фонда “Европски послови” АП Војводина, чему је свакако допринео и недавни разговор са Градоначелником Милошем Вучевићем.

  • Нови Сад је највећа локална администрација у Војводини, увек спреман за нове идеје, изазове и иновативна решења. Отворени смо за сарадњу са свим институцијама које нуде пројекте и решења за унапређење рада и јачање локалне самоуправе, а самим тим и побољшање квалитета живота наших суграђана – истакла је председница Маринковић Радомировић.

Александар Симурдић је рекао да је једна од њихових најзначајнијих активности управо сарадња са локалним самоуправама и да планирају да посете свих 45 општина у Војводини са циљем да се информишу и сагледају њихове потребе и евентуалне проблеме, али и потенцијалне идеје и могућности за сарадњу.

  • С обзиром да је Нови Сад одувек био узор у организацији и подстицај у раду свим другим локалним самоуправама, определили смо се да ове наше посете започнемо управо из Новог Сада – рекао је Симурдић.

Он је нагласио да новонастала ситуација изазвана пандемијом изискује чвршћу сарадњу свих институција и локалних самоуправа међусобно. Мапирањем области и формулисањем евентуалних проблема и потреба, организовањем едукација запослених и покретањем заједничких идеја и пројеката лакше и успешније ће се реализовати та сарадња – додао је Симурдић.