Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge danas su se obratili predstavnici skupa zakupaca poslovnog prostora na Najlon pijaci na dnevni, mesečni i godišnji zakup i podneli usmenu predstavku u kojoj su ukazali na nesklad između plaćanja zakupa prodajnih mesta i cenovnika JKP „Tržnica“. Njihova glavna zamerka je dodatno naplaćivanje prostora za parkiranje vozila, jer smatraju da su korišćenje tog prostora već platili zakupom mesta za promet svoje robe. Prema njihovim rečima, situacija sa pandemijom, dodatno otežava njihov rad i umanjuje promet na Najlon pijaci, pa zbog toga nisu u mogućnosti da plaćaju dodatne iznose za parkiranje vozila.

Upravnica stambene zajednice u Telepskoj dolini ukazala je na problem postojećeg dečijeg igrališta u tom delu grada. Kako je navela, s obzirom na veliki broj dece koja se tu igraju, igralište bi trebalo urediti i po mogućstvu malo proširiti dodatnim mobilijarom, a neophodno je postaviti i korpe za otpatke. Ona je takođe navela i da žitelji Ulice Jovana Bijelića nemaju kanalizaciju, što im predstavlja veoma veliki problem. Prema njenim rečima, stanovnici Ulice Desanka Maksimović traže postavljanje ležećih policajaca, jer se vozači ne obaziru na bezbednost i voze velikom brzinom tom ulicom. Takođe, kako je rekla, stanovnici Ulice Pavla Vujisića se žale na slab pritisak vode, a u Ulici Sime Sarajlije neophodno je postaviti novi asfalt, jer je postojeći u veoma lošem stanju.

Predsednik zbora stanara u vojnom objektu kasarna „Miletićeva“ u Ulici vojvode Bojovića, pismenom predstavkm se obratio Komisiji i izneo problem sa parkiranjem stanara u tom objektu. Kako je naveo, veliko dvorište vojnog objekta nedozvoljeno koriste vozači za parkiranje svojih vozila. Na taj način ugrožavaju vodovodne i grejne cevi koje su stare i duže vreme nisu održavane, jer se radi o velikom broju vozila, prema njegovim rečima, preko 80 vozila svakoga dana.

Komisija je jednoglasno donela zaključke po kojima će se sve predstvake uputiti nadležnim institucijama na razmatranje i rešavanje, a nakon dobijenih odgovora podnosioci predstavki biće pismenim putem obavešteni o tome.