Обновљен паркинг у Улици др Лазе Станојевића, који користе станари околних зграда, запослени у Градској управи и Скупштини, као и грађани који због обавеза и посла долазе у Градске управе, отворен је данас обиласком председнице Скупштине Града Новог Сада MSc Јелене Маринковић Радомировић

и директора ЈКП „Паркинг сервиса“ Стевана Лугоње. Паркинг је пре обнове и реконструкције био у веома лошем стању, а у простор није улагано 20 година.

– Након нешто више од два месеца, Скупштина Града Новог Сада, у чијој згради се налазе и Градске управе, као и станари околних зграда, добијају потпуно нов, уређен паркинг простор, са зеленилом, обновљеном пешачком стазом и расветом. Овај паркинг је веома фреквентан, ту су Градске управе, користе га запослени, као и друге институције и установе које су у непосредној близини. Паркинг је био у веома лошем стању, 20 година није улагано у овај простор.

Данас имамо нову слику. Паркинг има кружни ток, добро је организован, обновљена су паркинг места, пешачке стазе и расвета – истакла је председница новосадске Скупштине MSc Јеленa Маринковић Радомировић.

Она је додала да смо, захваљујући градоначелнику Милошу Вучевићу и надлежним градским предузећима, сведоци да се у нашем граду ради на реконструкцији и уређењу, као и изградњи нових паркиралишта.

За разлику од некадашњег простора, обновљен паркинг има кружни ток, што ће омогућити лакши, бржи, али и сигурнији ток саобраћаја унутар самог дворишта. Директор ЈКП „Паркинг серивса“ Стеван Лугоња објаснио је да ово предузеће настоји да у континуитету прави паркинг места у граду.

– После паркиралишта у Радничкој улици, новог паркинг простора на Штранду, уређеног паркиралишта на Тргу Коменског, данас смо добили један уређен паркинг простор у центру града – казао је Лугоња.

Он је додао да је капацитет паркиралишта око 60 паркинг места, те да је овај простор дуго времена био девастиран.

– Поред паркинг места урађена је и комплетна инфраструктура, реконстрисана водоводна и канализациона мрежа, осветљење, прилаз за пешаке и за бициклисте, као и рампа за особе са инвалидитетом. Вредност инвестиције је око 15 милиона динара, а средстава су обезбеђена кроз капиталне субвенције Града Новог Сада – прецизирао је Лугоња.

Он се захвалио на помоћи председници Скупштине града током реализације овог пројекта, као и градским предузећима које су такође учествовале у уређењу простора. Директор „Паркинг сервиса“ најавио је даље инвестиционе активности предузећа, напоменувши да ће следеће недеље почети реконструкција паркинг места на делу Булевара ослобођења.