Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović razgovarala je danas sa predsednikom Skupštine opštine Tivat Andrijom Petkovićem, koji je u septembru prošle godine, nakon održanih izbora, preuzeo tu funkciju.

Na početku razgovora predsednica je poželela dobrodošlicu gospodinu Petkoviću i izrazila zadovoljstvo što je došlo do ovog susreta kao jednog u nizu buduće saradnje dva grada.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo što je predsednik Petković posetio prvo naš Novi Sad po stupanju na funkciju. Novi Sad je uvek otvoren za saradnju sa lokalnim samoupravama iz regiona – naglasila je MSc Marinković Radomirović  i dodala da je Novi Sad privredni, obrazovni i kulturni centar Vojvodine, a predočila je i mnoge mogućnosti za saradnju u brojnim oblastima.

Kako je istakla, poslednjih godina zabeležen je brz privredni razvoj grada, otvaranje novih radnih mesta, realizovane investicije i porast interesovanja stranih investitora.

– Rukovodstvo Tivta usmereno je na njegov razvoj i modernizaciju, pre svega u korist njegovih građana – naglasio je predsednik Skupštine opštine Petković.

Zahvalivši se na dobrodošlici i istaknutoj spremnosti za nastavak saradnje, gospodin Petković je

iskoristio današnju posetu i da pozove predsednicu da što skorije poseti Tivat, ali i da joj se zahvali što mu je među prvima uputila čestitku nakon preuzimanja funkcije predsednika Skupštine opštine ovog grada.

Tokom razgovora je spomenuto da je Tivat bio čest gost manifestacija na Novosadskom sajmu, ali i uopšte u Novom Sadu, a da će se ova saradnja i promocija nastaviti čim okolnosti i epidemiološke mere dozvole.