Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић разговарала је данас са председником Скупштине општине Тиват Андријом Петковићем, који је у септембру прошле године, након одржаних избора, преузео ту функцију.

На почетку разговора председница је пожелела добродошлицу господину Петковићу и изразила задовољство што је дошло до овог сусрета као једног у низу будуће сарадње два града.

– Изузетно ми је задовољство што је председник Петковић посетио прво наш Нови Сад по ступању на функцију. Нови Сад је увек отворен за сарадњу са локалним самоуправама из региона – нагласила је MSc Маринковић Радомировић  и додала да је Нови Сад привредни, образовни и културни центар Војводине, а предочила је и многе могућности за сарадњу у бројним областима.

Како је истакла, последњих година забележен је брз привредни развој града, отварање нових радних места, реализоване инвестиције и пораст интересовања страних инвеститора.

– Руководство Тивта усмерено је на његов развој и модернизацију, пре свега у корист његових грађана – нагласио је председник Скупштине општине Петковић.

Захваливши се на добродошлици и истакнутој спремности за наставак сарадње, господин Петковић је

искористио данашњу посету и да позове председницу да што скорије посети Тиват, али и да јој се захвали што му је међу првима упутила честитку након преузимања функције председника Скупштине општине овог града.

Током разговора је споменуто да је Тиват био чест гост манифестација на Новосадском сајму, али и уопште у Новом Саду, а да ће се ова сарадња и промоција наставити чим околности и епидемиолошке мере дозволе.