Članovi Saveta za kulturu i informisanje prihvatili su na današnjoj sednici Predlog odluke o osnivanju Mađarskog kulturnog centra „Petefi Šandor“, Novi Sad – Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ Újvidék i uputili ga Skupštini Grada na razmatranje. Prema Predlog, pretežna delatnost centra je izvođačka umetnost, ali i umetničko stvaralaštvo, obrazovanje, izdavačka delatnost, delatnost muzeja, galerija i zbirki i drugo. Osnivač je Grad Novi Sad, a sredstva za finansiranje centra obezbediće se u budžetu Grada Novog Sada.

Na današnjoj sednici većinom glasova prihvaćeni su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama ovogodišnjih programa rada gradskih ustanova kulture i to Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Gradske biblioteke, Novosadskog pozorišta – Ujvideki Szinhaz, Pozorišta mladih, Sterijinog pozorja, Muzeja Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Kulturnog centra „Mladost“ u Futogu, Kulturnog centra „Kisač“, Kulturnog centra „Rumenka“ i Ustanove za izradu tapiserija „Atelje 61“.

Savet je prihvatio i Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju biste dr Petra Švarca u Novom Sadu.

O prihvaćenim predlozima izjasniće se odbornice i odbornici Skupštine Grada Novog Sada.