Sednica Skupštine Grada Novog Sada održaće se sutra, u četvrtak 22. jula, a pred odbornicama i odbornicima naći će se 30-ak tačaka. Među predloženim odlukama najviše je onih iz oblasti urbanizma, pa će se tako na dnevnom redu naći izmene i dopune pojedinih planova generalne i detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova.

Odbornice i odbornici raspravljaće i o odlukama o uspostavljanju saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva, odnosno Novog Sada i Aleksandrije iz Egipta. Sa Istočnim Sarajevom uspostavila bi se saradnja na temelju uzajamnosti i ravnopravnosti, uzimajući u obzir tradicionalno i iskreno prijateljstvo, radi unapređenja i razvoja partnerskih odnosa i institucionalne saradnje. Drugom odlukom, Novi Sad bi trebalo da uspostavi saradnju sa Aleksandrijom u oblasti ekonomije, poljoprivrede, kulture, obrazovanja, medicine, nauke, tehnike, životne sredine, turizma i ekoturizma.

Na dnevnom redu predloženo je i nekoliko tačaka koje se odnose na komunalna preduzeća, poput izveštaja o realizaciji programa poslovanja JKP „Parking servis“ i JGSP „Novi Sad“ za prethodnu godinu, te davanje saglasnosti na izmene Programa poslovanja JKP „Čistoća“ za ovu godinu. Odbornice i odbornici raspravljaće i o Izveštaju o radu Agencije za energetiku za 2020, kao i o davanju saglasnosti na raspodelu dobiti JKP „Parking servis“ za prošlu godinu. Na dnevnom redu naći će se i rešenja o imenovanju direktora „Novosadske toplane“, „Stana“ i „Tržnica“.

Na sednici će se raspravljati i o Izveštaju o radu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ za 2020. godinu, Izveštaju o radu Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“, takođe za 2020, te o raspisivanju i sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Muzeja Grada Novog Sada.

Pred odbornicama i odbornicima će se naći i Predlog odluke o rešavanju stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Grada Novog Sada, kojom se uređuju uslovi i načini rešavanja stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca na teritoriji Novog Sada, a za stanove u zgradi y Ulici Stanoja Stanojevića.

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, 17. po redu, zbog poštovanja epidemioloških mera, održaće se u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a početak sednice je u 10 časova.