Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, у четвртак 22. јула, а пред одборницама и одборницима наћи ће се 30-ак тачака. Међу предложеним одлукама највише је оних из области урбанизма, па ће се тако на дневном реду наћи измене и допуне појединих планова генералне и детаљне регулације, као и одлуке о изради планова.

Одборнице и одборници расправљаће и о одлукама о успостављању сарадње Новог Сада и Источног Сарајева, односно Новог Сада и Александрије из Египта. Са Источним Сарајевом успоставила би се сарадња на темељу узајамности и равноправности, узимајући у обзир традиционално и искрено пријатељство, ради унапређења и развоја партнерских односа и институционалне сарадње. Другом одлуком, Нови Сад би требало да успостави сарадњу са Александријом у области економије, пољопривреде, културе, образовања, медицине, науке, технике, животне средине, туризма и екотуризма.

На дневном реду предложено је и неколико тачака које се односе на комунална предузећа, попут извештаја о реализацији програма пословања ЈКП „Паркинг сервис“ и ЈГСП „Нови Сад“ за претходну годину, те давање сагласности на измене Програма пословања ЈКП „Чистоћа“ за ову годину. Одборнице и одборници расправљаће и о Извештају о раду Агенције за енергетику за 2020, као и о давању сагласности на расподелу добити ЈКП „Паркинг сервис“ за прошлу годину. На дневном реду наћи ће се и решења о именовању директора „Новосадске топлане“, „Стана“ и „Тржница“.

На седници ће се расправљати и о Извештају о раду Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ за 2020. годину, Извештају о раду Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“, такође за 2020, те о расписивању и спровођењу јавног конкурса за избор директора Музеја Града Новог Сада.

Пред одборницама и одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о решавању стамбених потреба ратних војних инвалида и породица палих бораца на територији Града Новог Сада, којом се уређују услови и начини решавања стамбених потреба ратних војних инвалида и породица палих бораца на територији Новог Сада, а за станове у згради y Улици Станоја Станојевића.

Седница Скупштине Града Новог Сада, 17. по реду, због поштовања епидемиолошких мера, одржаће се у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине, а почетак седнице је у 10 часова.