Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja prihvatili su na današnjoj sednici Predlog plana detaljne regulacije centra Stepanovićeva i Predlog plana detaljne regulacije centra Budisave i uputili ih Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

Na današnjoj sednici, većinom glasova Saveta, prihvaćeni su i predlozi planova detaljne regulacije Staroiriškog puta u Sremskoj Kamenici, potom centra između ulica Braće Popović, Branka Bajića i Ilije Birčanina u Novom Sadu, Veterničke rampe u Novom Sadu, prostora za poslovanje i stanovanje severno od Bulevara vojvode Stepe u Novom Sadu, prostora za višeporodično stanovanje i parkovske površine „Rotkvarija“ u Novom Sadu, prostora za poslovanja na ulaznim pravcima jugozapadno od Državnog puta IIA-111 u KO Futog, kao i Predlog plana detaljne regulacije prostora za poslovanje u blokovima br. 29 i 30 u istočnom delu naseljenog mesta, severno od Državnog puta IIA-129 za Titel, u Budisavi.

Većinom glasova prihvaćen je Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čenej (usklađivanje zaštitne zone dalekovoda sa propisima), kao i dva predloga odluke o izmenama i dopunama planova detaljne regulacije: blokova oko Ulice Danila Kiša u Novom Sadu (lokalitet u Ulici Doža Đerđa br.64-66) i dela Salajke u Novom Sadu (lokalitet na uglu ulica Branka Radičevića i Radoja Domanovića).

Članovi Saveta prihvatili su i Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije dela radne zone južno od Državnog puta IB-12 u Kaću, potom Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije kompleksa prostora između ulica Zdravka Čelara, Branka Radičevića, Nade Dimić, novoplanirane, Goluba Babića, Vladana Stefanovića i Ulice Futoški vašar u Futogu, Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije kupališta „Štrand“ u Novom Sadu, Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije blokova oko Železničke ulice u Novom Sadu (lokalitet u Ulici Sremskoj br. 7) i Predlog odluke o izradi izmena i dopCeruna Plana detaljne regulacije Podbare u Novom Sadu (lokalitet u Ulici Gundulićevoj br. 1-3).

Na današnjoj sednici prihvaćeni Predlog odluke o prenosu prava javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Novog Sada, bez naknade, kao i Predlog rešenja o razmeni nepokretnosti neposrednom pogodbom između Grada Novog Sada i investitora „Cerp gradnja“ doo Novi Sad i „Panline“ doo Gibarac.

O prihvaćenim predlozim raspravljaće odbornice i odbornici na narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.