Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada na današnjoj sednici razmatrala je pristigle inicijative za dodelu Novembarske povelje Novog Sada za 2021. godinu. Komisija je na današnjoj sednici utvrdila da je blagovremeno, do 1. oktobra 2021. godine, pristiglo osam predloga za kandidate za dodelu Novembarske povelje.

Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su Crveni Krst Novog Sada, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu doc. dr Dragana Ćorić, Kaćke novine, specijalista opšte medicine Snežana Jankov, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“, Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“ i predsednik, osnivač i aktivista Novosadske biciklističke inicijative Marko Trifković.

Novembarska povelja Novog Sada, dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji. Novembarska povelja dodeljuju se građaninu i grupi građana, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanju zajedništva građana i građanki Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu i sport i druge delatnosti, humanitarne i dobrotvorne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama, spasavanje ljudskih života i sprečavanje materijalnih šteta.