Комисија за обележавање празника и доделу признања Града на данашњој седници разматрала је пристигле иницијативе за доделу Новембарске повеље Новог Сада за 2021. годину. Комисија је на данашњој седници утврдила да је благовремено, до 1. октобра 2021. године, пристигло осам предлога за кандидате за доделу Новембарске повеље.

Међу предложеним кандидатима за Новембарску повељу су Црвени Крст Новог Сада, професорка Правног факултета у Новом Саду доц. др Драгана Ћорић, Каћке новине, специјалиста опште медицине Снежана Јанков, Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“, Предшколска установа „Радосно детињство“, Установа за израду таписерија „Атеље 61“ и председник, оснивач и активиста Новосадске бициклистичке иницијативе Марко Трифковић.

Новембарска повeља Новог Сада, додељује се као друштвено признање за изузетне резултате и достигнућа у области привреде, друштвених и других делатности, поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Oдлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. Новембарска повеља додељују се грађанину и групи грађана, предузећима, установама и другим организацијама за неговање демократских традиција и јачању заједништва грађана и грађанки Новог Сада, привредни развој, духовно стваралаштво, здравствену и социјалну заштиту, просвету и спорт и друге делатности, хуманитарне и добротворне активности и испољавање храбрости у ванредним ситуацијама, спасавање људских живота и спречавање материјалних штета.