Tehnička škola „Pavle Savić“ Novi Sad, Borislava Perić – Ranković stonoteniserka s invaliditetom i fotograf Jaroslav Pap (posthumno) predloženi su za kandidate za Oktobarsku nagradu za 2021. godinu, odlučeno je na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

Tehničku školu „Pavle Savić“ Novi Sad za Oktobarsku nagradu predložila je Gradska uprava za obrazovanje, a u inicijativi je između ostalog navedeno da škola, koja ove godine proslavlja jubilarnih 60 godina od osnivanja, postiže izuzetne rezulatate u oblasti prosvete i u vaspitno-obrazovnom radu, a svojim radom značajno je doprinela reformi srednjeg stručnog obrazovanja.

Borislavu Perić – Ranković za visoko gradsko priznanje predložio je Gradski sportski savez Novog Sada i to za ostvarene vrhunske i izuzetne rezultate, najviša dostignuća i ostvarenja u dugogodišnjem radu u oblasti sporta.

Da se fotoreporteru Jaroslavu Papu posthumno dodeli Oktobarska nagrada predložili su Foto asocijacija Vojvodine, Radio televizija Vojvodine, Novosadski sajam, Dnevnik Vojvodina pres i Udruženje „Čepom do osmeha“. Kako je navedeno, Pap je bio sinonim za vrhunskog profesionalca, dobrog i vrednog čoveka, posebno prepoznatljiv po beleženju scena iz prirode. Svojim radom pomerao je granice, postavljao standarde i visoko podizao lestvicu, kaže se u obrazloženju i između ostalog dodaje da su njegove foto priče ostale kao najlepši album istorije Novog Sada.

Na današnjoj sednici Komisija je predložila i novčani deo nagrade, koji iznosi 130.000 dinara. Predlozi za Oktobarsku nagradu upućeni su Skuštini Grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici novosadske Skupštine.