Техничка школа „Павле Савић“ Нови Сад, Борислава Перић – Ранковић стонотенисерка с инвалидитетом и фотограф Јарослав Пап (постхумно) предложени су за кандидате за Октобарску награду за 2021. годину, одлучено је на данашњој седници Комисије за обележавање празника и доделу признања Града.

Техничку школу „Павле Савић“ Нови Сад за Октобарску награду предложила је Градска управа за образовање, а у иницијативи је између осталог наведено да школа, која ове године прославља јубиларних 60 година од оснивања, постиже изузетне резулатате у области просвете и у васпитно-образовном раду, а својим радом значајно је допринела реформи средњег стручног образовања.

Бориславу Перић – Ранковић за високо градско признање предложио је Градски спортски савез Новог Сада и то за остварене врхунске и изузетне резултате, највиша достигнућа и остварења у дугогодишњем раду у области спорта.

Да се фоторепортеру Јарославу Папу постхумно додели Октобарска награда предложили су Фото асоцијација Војводине, Радио телевизија Војводине, Новосадски сајам, Дневник Војводина прес и Удружење „Чепом до осмеха“. Како је наведено, Пап је био синоним за врхунског професионалца, доброг и вредног човека, посебно препознатљив по бележењу сцена из природе. Својим радом померао је границе, постављао стандарде и високо подизао лествицу, каже се у образложењу и између осталог додаје да су његове фото приче остале као најлепши албум историје Новог Сада.

На данашњој седници Комисија је предложила и новчани део награде, који износи 130.000 динара. Предлози за Октобарску награду упућени су Скуштини Града Новог Сада, а коначну реч даће одборници и одборнице на свечаној седници новосадске Скупштине.