Новосадски маратон стартовао је данас у Новом Саду уз учешће неколико стотина такмичарки и такмичара, а учесници овогодишње манифестације могли су се опробати у главној маратонској трци, полумаратону, те тркама од 10 и пет километара.

Новосадски маратон отворила је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, поручивши да је Новосадски маратон једнa од најстаријих такмичарских и спортско-рекреативних манифестација у граду.

– Нови Сад из године у годину подржава како маратон тако и полумаратон и од самог почетка Град је препознао значај одржавања ових трка. Природно је да локална заједница подржава и помаже манифестацију попут ове, јер тиме промовишемо здрав живот, спорт и физичку активности свих, а посебно младих – истакла је председница Скупшптине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да је Нови Сад град младих, град културе, али и град спорта.

– Позитивне слике са оваквих догађаја говоре томе у прилог. Веома је добро што у тркама маратона и полумаратона учествује и много рекреативаца. Они су права покретачка снага и ја им на томе захваљујем. Маратон је дисциплина која можда и најбоље показује карактер упорности и издржљивости. Jа видим да сте сви ви, који сте данас дошли на трке 29. Новосадског маратона, спремни и уверени у своје намере, своју одлучност. Желим вам успешну трку и добар резултат – поручила је председница новосадске Скупштине учесницима маратона.

Такмичаркама и такмичарима обратио се и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, који им је пожелео срећу током ткре.

Новосадски маратон стартовао је из Улице Милоша Бајића, код Дома војске, а траса трке иде овом улицом, потом Београдским кејом, Кејом Жртава рације, Булеваром цара Лазара, Улицом др Симе Милoшевића, др Илије Ђуричића, др Зорана Ђинђића, Јиречекoвом, Фрушкoгoрском и Булеваром деспoта Стефана.