Članovi Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambenu podršku na današnjoj sednici većinom glasova usvojili su Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije prostora blokova između Ulice vojvode Putnika i Institutskog puta u Sremskoj Kamenici, Predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šireg centra u Sremskoj Kamenici, Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije naseljenog mesta Veternik (usaglašavanje pravila uređenja i građenja u građevinskom području), Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za period  01. januar – 30. jun 2021. godine i Predlog odluke o izmenama Odluke o Programu investicionih aktivnosti za 2021. godinu, koje sprovodi Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove Grada Novog Sada.

Na današnjoj sednici prihvaćeni su i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Stambene agencije Grada Novog Sada, Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, Mesnoj zajednici „Liman III, Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, Mesnoj zajednici „Omladinski pokret“, Predlog rešenja o davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada, Mesnoj zajednici „Bratstvo – Telep“ i Predlog rešenja o rušenju objekta koji se nalazi u Novom Sadu, Ulica Rumenačka broj 152.

Prihvaćeni predlozi upućeni su Skupštini Grada Novog Sada o kojima će raspravljati odbornice i odbornici na sednici Skupštine zakazanoj za utorak, 19. oktobar.