Članovi Saveta za kulturu i informisanje su na danas održanoj sednici većinom glasova prihvatili Predlog Odluke o izmenama i dopuni Odluke o ustanovama kulture čiji je osnivač Grad Novi Sad, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Programa rada Gradske biblioteke u Novom Sadu, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színház“, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopuni Programa rada Pozorišta mladih, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Muzeja Grada Novog Sada, Petrovaradin za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Kulturnog centra Novog Sada, Novi Sad za 2021. godinu i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopuni Programa rada Ustanove za izradu tapiserija „Atelje 61“, Petrovaradin za 2021. godinu,

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Sterijinog pozorja, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopuni Programa rada Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost“, Futog za 2021. godinu, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Programa rada Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Kisač“, Kisač za 2021. godinu i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa rada Kulturnog centra „Rumenka“, Rumenka za 2021. godinu.

Savet je prihvatio Inicijativu Jevrejske opštine Novi Sad i utvrdio Predlog odluke za postavljanje spomen-obeležja novosadskim Jevrejima – aktivnim učesnicima u Narodnooslobodilačkom pokretu, poginulim u antifašističkoj borbi 1941-1945. godine u Novom Sadu.

Članovi Saveta na današnjoj sednici, razmatrali su i inicijativu Kancelarije za inkluziju Roma, Novi Sad za postavljanje biste Trifuna Dimića u Novom Sadu i doneli odluku da povodom ove inicijative upute zahtev za mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Javnog preduzeća „Urbanizam“ Zavoda za urbanizam Novi Sad.