Чланови Савета за културу и информисање су на данас одржаној седници већином гласова прихватили Предлог Одлуке о изменама и допуни Одлуке о установама културе чији је оснивач Град Нови Сад, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансирању пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама и допунама Програмa рада Градске библиотеке у Новом Саду, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама Програмa рада Новосадског позоришта – Újvidéki Színház“, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама и допуни Програмa рада Позоришта младих, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама Програмa рада Музеја Града Новог Сада, Петроварадин за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Културног центра Новог Сада, Нови Сад за 2021. годину и Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама и допуни Програмa рада Установе за израду таписерија „Атеље 61“, Петроварадин за 2021. годину,

На данашњој седници усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Историјског архива Града Новог Сада, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Стеријиног позорја, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама и допуни Програмa рада Новосадског дечијег културног центра, Нови Сад за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Oдлуку о изменама Програмa рада Установе за културу и образовање Културни центар „Младост“, Футог за 2021. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Програма рада Установе за културу и образовање Културни центар „Кисач“, Кисач за 2021. годину и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма рада Културног центра „Руменка“, Руменка за 2021. годину.

Савет је прихватио Иницијативу Јеврејске општине Нови Сад и утврдио Предлог одлуке за постављање спомен-обележја новосадским Јеврејима – активним учесницима у Народноослободилачком покрету, погинулим у антифашистичкој борби 1941-1945. године у Новом Саду.

Чланови Савета на данашњој седници, разматрали су и иницијативу Канцеларије за инклузију Рома, Нови Сад за постављање бисте Трифуна Димића у Новом Саду и донели одлуку да поводом ове иницијативе упуте захтев за мишљење Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Јавног предузећа „Урбанизам“ Завода за урбанизам Нови Сад.