Донација Сигурној женској кући у Новом Саду, коју је обезбедила компанија „Моцарт“, уручена је данас руководитељки ове установе др Нади Падејски Шекеровић. Донација је уручена поводом завршетка акције „16 дана активизма“, а током акције компанија „Моцарт“ скупила је два милиона динара, који ће се донирати сигурним кућама у Новом Саду, Нишу, Прокупљу и Врању.

Уручивању донације присуствовала је заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић, као и одборнице новосадског парламента Мирјана Василић, Сања Драшко и Јелена Кешељ. Такође, у посети Сигурној женској кући били су и представници Одбојкашког клуба „Војводина“, који je са другим спортским клубовима учествоваo у сакупљању средстава.

– Акција „16 дана активизма“ је период који нас заправо подсећа да свих 365 дана у години треба, као појединци, да чувамо једни друге, не затварамо очи пред насиљем над женама и будемо ослонац жртвама – поручила је заменица председнице Скупштине Града Новог Сада Кристина Караић.

Она се захвалила компанији „Моцарт“ што показује друштвену одговорност, те оценила да ће данашња донација допринети квалитетнијим условима у Сигурној женској кући.

– Нови Сад је један од градова који је доста рано препознао своју улогу када је проблем породичног насиља у питању и храбро и одлучно стоји на страни жртава. Сваке године се трудимо да све више и више пажње посветимо подизању јавне пажње о овој теми, институционалној подршци и збрињавању жртава породичног насиља, подршци оснаживању жена кроз пројекте женског предузетништва, едукативне програме и слично. Компаније попут „Моцарта“ и донације попут ове данашње значајно помажу на том путу – закључила је Караић.

Представник компаније „Моцарта“ Марко Николовски подсетио је да је друштвена одговорност компаније постала константа. Он је додао да су се акцији прикључили спортски клубови али и спортисти, те да је шира заједница учествовала у прикупљању средстава. Најавио је да ће компанија „Моцарт“ наставити да учествује у оваквим акцијама.

Шеф стручног штаба Одбојкашког клуба „Војводина“ Слободан Бошкан рекао је да је овом клубу било изузетно драго да учествује у акцији. Он је казао да ће ОК „Војводина“ наставити да помаже колико год може.

Руководитељка Сигурне женске куће др Нада Падејски Шекеровић подвукла је да је донација компаније „Моцарт“, у сарадњи са ОК „Војводином“ и уз подршку Града Новог Сада, показала „најважније када је реч о борби против насиља над женама, а то је да можемо помогнемо жртвама само заједно.“

– Проблем насиља над женама није искључиво питање социјалне заштите, полиције или правосуђа. То је питање против којег се боримо сви заједно – поручила је Падејски Шекеровић.