Чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге на данас одржаној седници обратило се неколико суграђана својим представкама које се, углавном, односе на комуналне проблеме. Представница зграде у Улици Ђорђа Сервицког број 1 указала је на проблем који њима и станарима околних зграда стварају огромни јабланови засађени дуж ограде Јеврејског гробља. Према њеним речима, то дрвеће је веома старо и велико, гране померају електричне водове, а корење је већ „подигло“ бехатон и представља претњу за темеље, а из ЈКП „Водовод и канализација“ добили су упозорење да су и водоводне и канализационе цеви угрожене.

Суграђани из Фрушкогорске улице већ дуже време имају проблем несносне и континуиране буке која допире из оближњег кафића. Како наводе, у више наврата су се обраћали надлежним инспекцијама, али се тај проблем и даље наставља.

Станари из Косовске улице број 24 поднели су представку у којој траже измештање аутобуског стајалишта које је лоцирано непосредно испред улаза у њихову зграду. Као разлоге наводе ризик за безбедност станара због превелике близине стајалишта њиховом улазу, а нарочито им смета што путници, док чекају аутобус, стоје у самом улазу у зграду и тако ометају несметани улазак и излазак станара.

Становница из Руменке указала је на проблем житеља дела улица Ослобођења и Партизанске где су делимично или потпуно пропали тротоари, које је немогуће користити, па су пешаци приморани да се крећу прометном саобраћајницом, што је веома ризично, како је навела.

Чланице и чланови Комисије за представке и предлоге ће све поднете представке упутити надлежним институцијама на разматрање и решавање, а пристигле одговоре ће проследити подносиоцима.