Na današnjoj sednici Saveta za sport i omladinu razmatrani su Predlog odluke o izmeni Odluke o usklađivanju Odluke o organizovanju radne organizacije Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ u osnivanju kao javnog preduzeća, Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad, za 2021. godinu i Izveštaj o realizaciji Programa ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemije zarazne bolesti COVID-19 u Republici Srbiji, Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad, za 2021. godinu.

Kako je na sednici rečeno, Izveštaj o realizaciji Programa ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemije zarazne bolesti COVID-19 u Republici Srbiji, Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad, za 2021. godinu je u skladu sa Odlukom o Programu ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledica epidemije zarazne bolesti SOVІD-19 u Republici Srbiji, Javnog Preduzeća ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina Novi Sad za 2021. godinu, kojom su planirana sredstva iz budžeta Grada Novog Sada u ukupnom iznosu od 94.000.000,00 dinara za tekuće subvencije.

Predlog odluke o izmeni Odluke o usklađivanju Odluke o organizovanju radne organizacije Sportski i poslovni centar „Vojvodina“ u osnivanju kao javnog preduzeća i oba izveštaja prihvaćeni su jednoglasno i biće upućeni na narednu sednicu Skupštine Grada na dalje razmatranje i usvajanje.