Paljenjem sveća i polaganjem cveća na spomen obeležje danas je obeležena desetogodišnjica od požara u nekadašnjoj diskoteci “Kontrast”, u kojem je poginulo šestoro mladih, Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Cveća na spomen obeležje položila je i predsednica Supštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, koja je istakla da bez obzira na vreme koje prolazi, „grad je i dalje duboko potresen i svi zajedno osećamo neizmernu žalost i tugu zbog strašne tragedije koja se desila na ovom mestu pre deset godina“.

– Danas obeležavamo jedan od najtužnijih dana u našem gradu, kada se sećamo tragično stradalih u požaru u diskoteci „Kontrast“. Nema prikladnih reči, koje bi na pravi način izrazile saosećanje sa porodicima žrtava, niti utehe koja može da nadoknadi gubitak najmilijih – poručila je predsednica novosadske Supštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da bez obzira na usvajanje i postojanje zakona i propisa i bez obzira na poboljšanje protivpožarne zaštite, čitavo društvo mora biti zainteresovanije, odgovornije i sposobnije za preventivu i poštovanje mera, kako bi se izbegle ovakve i slične tragedije.

– Grad će uvek davati podršku porodicama u njihovom neutešnom bolu i tuzi i još jednom upućujem izraze najiskrenijeg saosećanja svim članovima porodica i prijateljima stradalih – kazala je predsednica gradskog parlamenta.

U ime porodica žrtava požara, okupljenima se obratio otac Tamare Miladinović, Branko Miladinović istakavši da se Udruženje „Istina – Tamarini zakoni“ zalaže za individualnu odgovornost.

– U društvu treba da se sprovode edukacija i prevencija, a represija tek dolazi na kraju. Svako treba da snosi svoju odgovornost i da snosi posledice za nerad i sopstvene propuste – rekao je Miladinović, dodavši da se Udruženje bori za buduće generacije.