Паљењем свећа и полагањем цвећа на спомен обележје данас је обележена десетогодишњица од пожара у некадашњој дискотеци “Контраст”, у којем је погинуло шесторо младих, Марина Аничић, Зоран Игњатовић, Марко Павловић, Ренато Вуковић, Милена Далмација и Тамара Миладиновић.

Цвећа на спомен обележје положила је и председница Супштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је истакла да без обзира на време које пролази, „град је и даље дубоко потресен и сви заједно осећамо неизмерну жалост и тугу због страшне трагедије која се десила на овом месту пре десет година“.

– Данас обележавамо један од најтужнијих дана у нашем граду, када се сећамо трагично страдалих у пожару у дискотеци „Контраст“. Нема прикладних речи, које би на прави начин изразиле саосећање са породицима жртава, нити утехе која може да надокнади губитак најмилијих – поручила је председница новосадске Супштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је додала да без обзира на усвајање и постојање закона и прописа и без обзира на побољшање противпожарне заштите, читаво друштво мора бити заинтересованије, одговорније и способније за превентиву и поштовање мера, како би се избегле овакве и сличне трагедије.

– Град ће увек давати подршку породицама у њиховом неутешном болу и тузи и још једном упућујем изразе најискренијег саосећања свим члановима породица и пријатељима страдалих – казала је председница градског парламента.

У име породица жртава пожара, окупљенима се обратио отац Тамаре Миладиновић, Бранко Миладиновић истакавши да се Удружење „Истина – Тамарини закони“ залаже за индивидуалну одговорност.

– У друштву треба да се спроводе едукација и превенција, а репресија тек долази на крају. Свако треба да сноси своју одговорност и да сноси последице за нерад и сопствене пропусте – рекао је Миладиновић, додавши да се Удружење бори за будуће генерације.