Фрушкогорски маратон, 45. по реду, одржаће се у суботу и недељу, 7. и 8. маја, најављено је на данашњој седници Организационог одбора Фрушкогорског маратона, којим је председавала председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора 45. Фрушкогорског маратона MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Старт маратона је заказан за 9 часова на Поповици, а очекује се неколико хиљада учесника, међу којима велики број деце и младих.

Председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић истакла је да је Фрушкогoрски маратон традиционална манифестација, једна од најстаријих у Европи тог типа. Она је додала да је у заједничком интересу свих установа, предузећа и институција, која учествују и помажу у организацији маратона, да све прође у најбољем реду.

– Фрушкогорски маратон промовише здрав живот и рекреацију, има спортски карактер, али и здрав однос према животној средини. Позивам Новосађанке и Новосађане да учествују на овој традиционалној манифестацији, као и да оставимо нашу планину чисту и очувану – поручила је Мариновић Радомировић.

На овогодишњем Фрушкогорском маратону учесницима ће бити на располагању 19 стаза, од којих су пет такмичарске, сертификоване од стране Међународне асоцијације трејл трчања и квалификационе су за трку на Мон Блану. Осталих 14 стаза су рекреативног карактера и циљ им је промоција здравог живота, очување природе, као и промоција културног и историјског наслеђа.