Комисија за обележавање празника и доделу признања Града позива правна и физичка лица, да поднесу образложене иницијативе за доделу Новембарске повеље Новог Сада за 2022. годину.

Новембарска повeља Новог Сада додељује се као друштвено признање за изузетне резултате и достигнућа у области привреде, друштвених и других делатности, поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Oдлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. Новембарска повеља додељују се грађанину и групи грађана, предузећима, установама и другим организацијама за неговање демократских традиција и јачању заједништва грађана и грађанки Новог Сада, привредни развој, духовно стваралаштво, здравствену и социјалну заштиту, просвету и спорт и друге делатности, хуманитарне и добротворне активности и испољавање храбрости у ванредним ситуацијама, спасавање људских живота и спречавање материјалних штета.

Образложене иницијативе за доделу Новембарске повеље подносе се Комисији за обележавање празника и доделу признања Града до 1. октобра 2022. године, на адресу Скупштине Града Новог Сада, Улица Жарка Зрењанина број 2.