Predsedica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović primila je danas u gradskom parlamentu delegaciju Grada Prijedora, predsednika Skupštine ovog bosansko-hercegovačkog grada Mirsada Duratovića i načelnicu odeljenja za društvene djelatnosti Monju Kasalović, a sastanku je prisustvovao i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Poseta je upriličena u okviru održavanja manifestacije „Predstavljanje Grada Prijedora“ u Novom Sadu, a tokom sastanka je razgovarano o mogućim vidovima saradnje dva grada, kako nastavku kulturne saradnje, tako i u oblasti privrede i turizma.

– Novi Sad se ubrzano razvija poslednjih desetak godina. Novi Sad je privredni i kulturni centar, univerzitetski centar, grad mladih i grad kulture. Ove godine smo Evropska prestonica kulture i očekuje nas mnoštvo kulturih događaja i manifestacija. Novi Sad nudi bogat kulturno-umetnički život i sadržaj za svakog, sa preplitanjem i prožimanjem tradicionalnih i savremenih manifestacija, domaćeg i internacionalnog karaktera i identiteta – istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinović Radomirović.

Ona je dodala da Novi Sad održava i gaji bliske kontakte sa gradovima iz regiona, a posebno sa gradovima iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

– Uvek smo otvoreni za saradnju i sa prijateljima je uvek lako naći zajednički jezik – zaključila je MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsedik Skupštine Grada Prijedora zahvalio se na gostoprimstvu, izražavajući spremnost za saradnju i istovremeno zadovoljstvo što je došlo do realizacije ideje iz 2021. godine o održavanju manifestacije „Predstavljanje Grada Prijedora“.

Dvoje predsednika se takođe složilo da postoji prostor da se ostvari i partnerstvo između lokalnih parlamenata dva grada.