Председица Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламенту делегацију Града Приједора, председника Скупштине овог босанско-херцеговачког града Мирсада Дуратовића и начелницу одељења за друштвене дјелатности Моњу Касаловић, а састанку је присуствовао и члан Градског већа за културу Далибор Рожић.

Посета је уприличена у оквиру одржавања манифестације „Представљање Града Приједора“ у Новом Саду, а током састанка је разговарано о могућим видовима сарадње два града, како наставку културне сарадње, тако и у области привреде и туризма.

– Нови Сад се убрзано развија последњих десетак година. Нови Сад је привредни и културни центар, универзитетски центар, град младих и град културе. Ове године смо Европска престоница културе и очекује нас мноштво културих догађаја и манифестација. Нови Сад нуди богат културно-уметнички живот и садржај за сваког, са преплитањем и прожимањем традиционалних и савремених манифестација, домаћег и интернационалног карактера и идентитета – истакла је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Мариновић Радомировић.

Она је додала да Нови Сад одржава и гаји блиске контакте са градовима из региона, а посебно са градовима из Републике Српске и Босне и Херцеговине.

– Увек смо отворени за сарадњу и са пријатељима је увек лако наћи заједнички језик – закључила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председик Скупштине Града Приједора захвалио се на гостопримству, изражавајући спремност за сарадњу и истовремено задовољство што је дошло до реализације идеје из 2021. године о одржавању манифестације „Представљање Града Приједора“.

Двоје председника се такође сложило да постоји простор да се оствари и партнерство између локалних парламената два града.