Председица Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламенту делегацију Града Новог Пазара и Општине Тутин на челу са председницом Скупштине Града Новог Пазара др Анелом Халиловић-Шемсовић и са њима разговарала о могућој сарадњи градских скупштина, као и о размени искустава у раду и активности локалних парламената.

Поред председнице новопазарске Скупштине, састанку је присуствовала и председница Скупштине општине Тутин Фазила Феризовић, градски већници Новог Пазара, Пемба Џанковић задужена за инфраструктуру и грађевину, Мирсад Јусуфовић задужен за координацију рада градских управа и међународне односе и Улфета Демчовић, градска већница за образовање и родну равноправност. Разговорима су такође присуствовале и одборнице Скупштине Новог Пазара Бинела Никшић и Едина Рашљанин, шефица кабинета председнице Скупштине Нови Пазар Весна Антић, као и посланица Скупштине АП Војводине Рајка Вујовић и одборници Скупштине Града Новог Сада Јелена Граовац и Слободан Веселиновић.

Председница новосадског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић упознала је госте са радом, активностима и надлежностима Скупштине града.

Током посете гости су обишли Велику салу Скупштине, где им је представљен електронски систем одржавања и вођења седнице. Током састанка разговарано је и о родној равноправности и заступљености жена у политици и парламентима, а MSc Маринковић Радомировић је објаснила да је Град Нови Сад на челу са градоначелником Милошем Вучевићем пружио велику подршку у остваривању и подстицању родне равноправности у различитим областима.

Председница Скупштине града је истакла да Нови Сад последње деценије пролази кроз убрзани развој, током којег је реализовано много важних инфраструктурних пројеката. Она је додала да су претходних година отворена многа нова радна места, захваљујући инвестицијама које су омогућиле да се Нови Сад економски и привредно уздигне.

Председница Скупштине Града Новог Пазара др Анела Халиловић-Шемсовић захвалила се на гостопримству и истакла значај и позитиван ефекат сарадње између градова. Обе председнице су се сложиле да је сарадња могућа и да не постоје препреке за даље разговоре и размену искустава, како би се унапредио рад локалних скупштина.