Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радoмировић, поводом обележавања 7. јула – Дана устанка народа Србије против фашизма, положила је венац на Спомен гробље ослободилаца Новог Сада на Новом гробљу.

Венце су том приликом положили и представници Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, представници Војске Србије и Организације резервних војних старешина Града Новог Сада.

– Полагањем венаца овде, на Спомен гробље бораца НОР-а, као и сваког 7. јула, обележавамо Дан устанка народа Србије против фашизма и са дужним пијететом чувамо сећање на дело храбрих јулских устаника. Наша обавеза је да никада не препустимо забораву надљудске подвиге ових одважних људи, који су се храбро и без размишљања, супротставили фашизму и у тој борби жртвовали своје животе – изјавила је председница Маринковић Радомировић.

– Захваљујући њима и њиховим слободарским начелима којима су се водили у тешким борбама, ми данас знамо да су мир и слобода непроцењиве вредности и предуслов сваког просперитета и напретка једног друштва. И зато је наша дужност да увек и у свакој ситуацији наглашавамо важност и значај слободе, мира, правде и толеранције и да тиме, али и својим личним примерима, младе нараштаје подсећамо на то – поручила је председница Скупштине Града.