Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrano je nekoliko predstavki koje su građani uputili ovoj Komisiji pisanim putem.

Žitelji naselja Šumice obratili su se pitanjem kada će njihovo naselje dobiti vodovod i kanalizaciju. Prema njihovim navodima, u tom delu grada dozvoljava se gradnja manjih stambenih zgrada, a pitanje vodovoda i kanalizacije još uvek nije rešeno.

Stanovnici Ulice Dositeja Obradovića u Rumenci svojom predstavkom zahtevaju asfaltiranje njihove ulice, jer, kako navode, u toj ulici se nalazi desetak izgrađenih stambenih objekata, imaju kanalizacionu mrežu i struju, ali su jedina ulica koja nije asfaltirana.

Grupa građana koji žive u Ulici Janka Čmelika, pored vrtića „Veseli vozić“ ukazala je na problem nebezbednosti dece koja se na tom prostoru igraju. Naime, prema njihovim rečima, dečije igralište koje se nalazi pored tog vrtića u veoma je lošem stanju, ruinirano je i polomljeno. Kako navode, poslednji put je renovirano pre više od deset godina. Oni naglašavaju da se tu okuplja veoma veliki broj dece, pa se plaše za njihovu bezbednost. Takođe su ukazali i na potrebu postavljanja usporivača brzine na tom delu, jer je saobraćaj frekventan, a deca često pretrčavaju ulicu.

Članice i članovi Komisije za predstavke i predloge jednoglasno su se saglasili da se sve pristigle predstavke upute nadležnim gradskim upravama i javnim komunalnim preduzećima, kako bi ih razmotrili i u što kraćem roku odgovorili na njih.