Članovi Saveta za kulturu i informisanje na danas održanoj sednici prihvatili su izveštaje o radu i poslovanju za 2021. godinu Gradske biblioteke u Novom Sadu, potom Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Muzeja Grada Novog Sada, Kulturnog centra Novog Sada, „Novosadskog pozorišta – Újvidéki Szinház“, Pozorišta mladih, Sterijinog pozorja, Ustanove za izradu tapiserija „Atelje 61“, Novosadskog dečijeg kulturnog centra, Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Kisač“, Kulturnog centra „Rumenka“ i Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost“ iz Futoga.

Na današnjoj sednici prihvaćen je Izveštaj o radu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, Novi Sad za 2021. godinu, Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju spomen – obeležja Mitru Subotiću Subi u Novom Sadu i Predlog odluke o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o postavljanju skulpturalnog dela na prostoru „Kreativnog distrikta“ u Novom Sadu.

Prihvaćeni izveštaji i predlozi upućen su Skupštini grada o kojem će odbronici raspravljati na sednici zakazanoj za četvrtak, 21. jula.