Чланови Савета за културу и информисање на данас одржаној седници прихватили су извештаје о раду и пословању за 2021. годину Градске библиотеке у Новом Саду, потом Историјског архива Града Новог Сада, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, Музеја Града Новог Сада, Културног центра Новог Сада, „Новосадског позоришта – Újvidéki Szinház“, Позоришта младих, Стеријиног позорја, Установе за израду таписерија „Атеље 61“, Новосадског дечијег културног центра, Установе за културу и образовање Културни центар „Кисач“, Културног центра „Руменка“ и Установе за културу и образовање Културни центар „Младост“ из Футога.

На данашњој седници прихваћен је Извештај о раду Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“, Нови Сад за 2021. годину, Предлог одлуке о образовању Одбора за спровођење Одлуке о постављању спомен – обележја Митру Суботићу Суби у Новом Саду и Предлог одлуке о образовању Одбора за спровођење Одлуке о постављању скулптуралног дела на простору „Креативног дистрикта“ у Новом Саду.

Прихваћени извештаји и предлози упућен су Скупштини града о којем ће одброници расправљати на седници заказаној за четвртак, 21. јула.