Председницa Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић током викенда боравила је у посети Граду Источно Сарајево поводом прославе Дана Града и Крсне славе Светог Петра Сарајевског.

Током боравка председница Скупштине Града Новог Сада разговарала је са Љубишом Ћосићем, Градоначелником и Короман Бранком, председником Скупштине Града Источно Сарајево и, у своје лично име, у име Градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и свих Новосађана, честитала им Дан града и Крсну славу.

Том приликом Радомировић Маринковић је истакла да су пре непуних годину дана Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписали Споразум о сарадњи ова два града.

– То је највиши правни акт у Републици Србији који регулише односе између локалних самоуправа. Међутим, наше обострано право и пријатељско разумевање и поштовање почело је много раније, јер је проистекло из природне тежње за што тешњим односима нашег народа – нагласила је председница новосадског парламента и додала да се кроз бројне пројекте и програме које наш град спроводи ове године, као поносна Европска престоница културе, пружају бројне могућности за сарадњу и заједничко ангажовање и братских градова. Споразум подразумева, пре свега институционалну сарадњу, заједничке наступе у реализацији међународних и прекограничних пројеката у областима привреде, пољопривреде, туризма, спорта, културе, образовања и заштите животне средине.

Такође је поручила да је уверена да наше градове побратиме и њихове грађане тек чека мноштво заједничких пројеката и сусрета, на обострану корист и задовољство и још једном, изразила своје задовољство узајамним поштовањем и разумевањем и честитала Дан Града и Крсну славу.