Председница Скупштине Града Новог Сада и председница Организационог одбора Новосадског маратона MSc Јелена Маринковић Радомировић председавала је данашњем првом састанку Организационог одбора Новосадског маратона.

Уједно, председница је честитала свима који су свих претходних година учествовали у организацији и успешној реализацији ове значајне спортске манифестације, с обзиром да нам ове године предстоји 30. јубиларни Новосадски маратон, који ће се одржати 9. октобра са почетком у 10 часова са Трга слободе.

Састанак је одржан у Скупштини Града Новог Сада и њему су присуствовали представници Војске Србије, Новосадске полиције, Комуналне полиције, Хитне помоћи, Црвеног крста, као и градских управа, предузећа и установа, који учествују у организацији маратона, а такође присутни су били и представница Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Аранка Биндер и в.д. начелника Градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић.

Састанку је присуствовао и Милан Долга, директор Извршног одбора Новосадског маратона, који је рекао да се за главну трку-маратон већ пријавило више од стотину учесника, а да би укупан број такмичара у свим тркама могао бити преко 600, као и то да је интересовање веома велико, јер је то уједно и државно првенство у маратону.

Сви учесници данашњег састанка су се сагласили да ће пружити максималне напоре да читава манифестација протекне у најбољем реду, безбедно и успешно за све такмичаре, али и Новосађане који ће пратити овај традиционални спортски догађај.