Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић присуствовала је обележавању крсне славе Епархије осечкопољске и барањске, свети Стефан и преподобна Јелена – Јелисавете (Штиљановић), а у оквиру које се прославља јубилеј 100 година од давања Томоса Српској православној цркви од Цариградске патријаршије,

као и освећене Саборног храма Преноса моштију светог оца Николаја у Вуковару, али и здања Српског дома у овом граду. Свечаном чину и освећењу присуствовао је и Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије, свештенство и многобројни грађани.

Председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић је истакла током посете Епархији да јој је изузетна част што присуствује свечаном чину освећења Саборог храма и здања Српског дома у Вуковару,

као и академији поводом јубилеја давања Томоса, те пренела срдачне поздраве градоначелника Милоша Вучевића свештенству и нашем народу који живи на просторима Епархије осечкопољске и барањске.

Она је честитала крсну славу Епархији, као и свечане чинове освештења Саборног храма и Српског дома.

– Слава окупља породицу и пријатеље, слава је део нашег духовног идентитета и препознавања и она је културно и духовно наслеђе Срба, где год живели. Слава је духовни темељ нашег постојања, а вера ослонац у разним изазовима и искушењима. Где год да се налазио и живео, наш народ не заборавља сопствену традицију, не заборавља културу и историју и не заборавља своју веру – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.