Седница Скупштине Града Новог Сада, на којој ће се изабрати нови градоначелник, његов заменик и чланови Градског већа, одржаће се сутра са почетком у 10 часова у великој сали Скупштине АП Војводине, најавила је на данашњој конференцији за новинаре председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

На Дневном реду 32. седнице наћи ће се искључиво тачке везане за избор челних људи града, јер је досадашњи градоначелник Милош Вучевић поднео оставку због именовања за потпредседника Владе Републике Србије и министра одбране Владе. Председница новосадске Скупштине потврдила је да ће предложити досадашњег заменика градоначелника Милана Ђурића за првог човека града, те објаснила да ће кандидат за градоначелника предожити свог заменика и чланове Градског већа.

– Кандидата за градоначелника предлаже председник Скупштине града, док његовог заменика и чланове Градског већа предлаже кандидат за градоначелника, када изађе за говорницу да се представи – прецизирала је MSc Маринковић Радомировић.

Она се захвалила досадашњем градоначелнику Милошу Вучевићу на квалитетној сарадњи, рекавши да је за време његових мандата лествица темпа развоја града подигнута на веома висок ниво.

– Као председница Скупштине града, али и као одборница у претходним мандатима, имала сам одличну сарадњу са господином Вучевићем и ми који смо били у његовом професионалном окружењу знамо колико је енергије и труда уложено током ова три мандата. Истовремено му честитам што одлази на једну другачију, али такође одговорну функцију, знајући да ће бити максимално посвећен послу где ће остварити врхунске резултате, као што је и чинио са места градоначелника за наш Нови Сад – поручила је председница градског парламента.

Осврћући се на кандидатуру Милана Ђурића за градоначелника Новог Сада, MSc Маринковић Радомировић је истакла да је он у последњих десет година био најближи сарадник досадашњем градоначелнику и да је увек био на располагању по питању готово свих области живота нашег града.

– Он је рођени Новосађанин, дипломирани правник, који одлично познаје и воли Нови Сад. Упућен је у рад Градских управа, као и комуналног система града. Посао градоначелника није нимало лак, али сигурна сам да ћемо наставити путем развоја и напретка. Милан Ђурић поседује све квалификације, неко ко разуме град, он је достојан наследник и одличан кандидат за градоначелника, који ће радити у интересу града и грађана Новог Сада – поручила је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Сутрашња седница почиње у 10 часова у великој сали Скупштине Аутономне покрајине Војводине.