Današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prisustvovali su sugrađani koji su se obratili svojim predstavkama i na taj način upoznali članice i članove Komisije sa svojim problemima.

Sugrađanin iz Sremske Kamenice obratio se za pomoć, jer mu je, kako je rekao, pre dve nedelje izgorela kuća i sada je primoran da traži privremeni smeštaj ili neki drugi vid pomoći, jer sam nije u mogućnosti da reši taj problem. Prema njegovim rečima, on je nezaposlen i izdržavaju se samo od plate supruge, a to nije ni blizu dovoljno da saniraju posledice požara na kući. Komisija ga je uputila da se obrati Centru za socijalni rad.

Sugrađanka koja živi u Zmaj Jovinoj ulici požalila se na nesnosnu buku iz kafića i kafane koji su u neposrednoj blizini njenog stana. Kako je rekla, ti ugostiteljski objekti ne poštuju ni odluke o radnom vremenu, ni o jačini buke, a ono što je naročito naglasila, ne vodi se računa o bezbednosti, jer su bez požarnog izlaza i neuslovni su za korišćenje. Ona navodi da se u više navrata obraćala Komunalnoj policiji, koja ne preduzima potrebne mere za trajno rešavanje ovog problema, pa se njene nevolje ponavljaju i traju, kako je rekla, pune dve godine.

Komisija će uputiti dopis sa ovom predstavkom Inspekciji za zaštitu životne sredine i zatražiti njihovo mišljenje kako bi se ovaj problem rešio u što kraćem roku.