Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић присуствовала је данас свечаности, поводом обележавања школске славе Свети Сава, у Пољопривредној школи са домом ученика у Футогу, а потом у и Основној школи „Прва војвођанска бригада“ и том приликом присуствовала програму у организацији ове две школе.

– Данас је ваш дан, велики дан, данас славимо школску славу свих школа у Србији и као што је рекао велики Јустин Поповић – „Свети Сава је својим јеванђелским делима, постао, и навек остао, најмудрији и највећи српски филозоф“ – навела је председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић на свечаности у ОШ „Прва војвођанска бригада“.

Председница градског парламента је додала да је Свети Сава показао пут нашем народу и нама самима данас, а то је „да вера у Бога, писменост и образовање, у човеку могу пробудити најбоље и најсветије особине и усмерити га на прави и једини исправан пут – пут знања.“

– Данас широм Србије и нашег Новог Сада, Свети Сава корача заједно са нама кроз сваку учионицу и сваку школу, и гледајући лица вас младих људи, ученика и ђака, видим једну бистрину, ведрину и жељу да се знање стекне и да се буде писмен. Наставите да идете тим путем, путем Светог Саве, учите, образујте се, путујете и ширите своје знање, стичите нека нова, али се увек вратите у своју земљу, у своју Србију, као што је и сам Свети Сава урадио – поручила је MSc Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине је подвукла да ће Град Нови Сад, као и увек учинити све да школовање новосадској деци буде што лепше, лакше и квалитетније.

– У нама имате пријатеља – закључила је председница Скуштине Града Новог Сада.

Ђацима, њиховим родитељима и наставницима ОШ „Прва војвођанска бригада“ обратила се и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, као и директор ове школе Оливер Стојановић.

У оквиру Светосавске академије, одржан је културан и свечани програм, а ђаци школе су рецитовали, свирали и играли народне фолкорне игре. Пре почетка свечане академије, ломљен је славски колач и држана је беседа.

Пре одржавања Светосавске академије у Пољопривредној школи, председница Скуштине Града Новог Сада MSc Јелена Мариковић Радомировић присуствовала је и литургији у цркви у Футогу.