Српско удружење младих пољопривредника СУМП у сарадњи са Научно-технолошким парком организовало је другу конференцију под називом „Паметна пољопривреда“, где су млади пољопривредници имали прилику да се упознају са иновацијама у пољопривреди.

Конференцију је отворила председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, нагласивши да је пољопривреда једна од најважнијих, а свакако најстарија привредна грана Србије и да заузима важно место у економији наше земље.

– Пољопривреда је такође важан део локалне економије, а без обзира што последње деценије пољопривреда привлачи и иностране компаније, у Србији доминирају породична газдинства и приватна пољопривредна својина – истакла је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница новосадске Скупштине је указала на потребу повезивања пољопривреде и модерних техничких достигнућа, односно на све присутнију примену информационо-комуникационе технологије, која пружа боља и практичнија решења и све више ће бити неизоставан део пољопривреде. Задатак паметне пољопривреде је управо тај да, максимално користећи потенцијале, унапреди пољопривредну производњу, без обзира да ли је реч о мањим породичним газдинствима или великим пољопривредним произвођачима.

Конференцији „Паметна пољопривреда“ присуствовао је и у њеном раду учествовао и Милорад Радојевић, члан Градског већа за привреду.

На крају је Маринковић Радомировић пожелела успешан рад свим учесницима Конференције.