Članicama i članovima Komisije za predstavke i predloge na današnjoj sednici, neposredno, obratili su se predstavnici ulica Mikole Kočiša, Nevesinjske, Drinske, Prištinske, Ledinačke i Luja Braja predstavkom koja se odnosi na zajedničke probleme žitelja ovog dela Novog Sada. Prema njihovim rečima, te ulice su postale neuslovne za život, bez osnovnih komunalnih uslova. Kako su naglasili, oni su svakodnevno izloženi brojnim neprijatnostima. Naime, u njihovim ulicama ne postoje trotoari za bezbedno kretanje pešaka, ceste su propale, pune su rupa, a frekvencija saobraćaja je veoma velika. Oni takođe navode da Prištinska i Ledinačka ulica nisu nikada ni asfaltirane, pa su u još gorem stanju od ostalih. Smatraju da bi proširenje kolovoza, izgradnja trotoara, postavljanje „ležećih policajaca“ i ograničenje brzine pozitivno uticalo na poboljšanje bezbednosti njihove dece i njih samih. Takođe su izneli problem javne rasvete na kojoj se ne menjaju neispravne sijalice, iako su više puta prijavljivali nadležnima. Njihov problem, kako navode, pogoršavaju nepropisno parkirana vozila na zelenim površinama, a traže i da se postavi policijska patrola u blizini Metadonskog centra, kako bi spečili napade i neprimereno ponašanje korisnika ove ustanove koji svakodnevno dolaze po terapije.

Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge razmatrana je predstavka predstavnika stambene zajednice iz Dunavske 23 koji ukazuju na problem stare i oštećene kaldrme u njihovom pasažu. Kako su naveli, prolaz u pasažu nije u nadležnosti stambene zajednice, pa zbog toga nisu u mogućnosti da sami izvedu popravke. Prema njihovim rečima, oštećenja su velika i opasna, što dokazuje nekoliko povreda prolaznika u poslednjih nekoliko meseci. Kako taj prolaz spaja Dunavsku ulicu i Riblju pijacu, frekvencija je velika i plaše se da će biti još povreda ukoliko se ovaj problem ne reši. Oni smatraju da investicija nije velika, jer su kocke kaldrme u dobrom stanju, već ih je potrebno samo ponovo poslagati i fiksirati.

Članice i članovi Komisije razmatrali su i pristigle odgovore nadležnih institucija na prethodno podnete predstavke. Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije odgovorili su sugrađanki iz Futoga da su preduzete aktivnosti na rešavanju navedenog problema koji se odnosio na nepostojanje kanalizacione mreže u Ulici Stevana Šijačkog. U odgovoru se dalje navodi da je u toku izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije otpadnih voda na teritoriji MZ „Futog“ od Ulice Branka Radičevića do Atara 19 u Veterniku, čime je obuhvaćeno 16 ulica, a među njima je i pomenuta ulica. Nakon što projektna dokumentacija bude u potpunosti završena, stvoriće se uslovi da se u budžetu Grada obezbede potrebna sredstva za samu realizaciju ove investicije, kaže se dalje u odgovoru.

Komisija je donela zaključke po kojima će sve podnete predstavke uputiti nadležnim službama na rešavanje, a pristigli odgovori na ranije podnete predstavke će biti poslati na adrese njihovih podnosilaca.