Чланицама и члановима Комисије за представке и предлоге на данашњој седници, непосредно, обратили су се представници улица Миколе Кочиша, Невесињске, Дринске, Приштинске, Лединачке и Луја Браја представком која се односи на заједничке проблеме житеља овог дела Новог Сада. Према њиховим речима, те улице су постале неусловне за живот, без основних комуналних услова. Како су нагласили, они су свакодневно изложени бројним непријатностима. Наиме, у њиховим улицама не постоје тротоари за безбедно кретање пешака, цесте су пропале, пуне су рупа, а фреквенција саобраћаја је веома велика. Они такође наводе да Приштинска и Лединачка улица нису никада ни асфалтиране, па су у још горем стању од осталих. Сматрају да би проширење коловоза, изградња тротоара, постављање „лежећих полицајаца“ и ограничење брзине позитивно утицало на побољшање безбедности њихове деце и њих самих. Такође су изнели проблем јавне расвете на којој се не мењају неисправне сијалице, иако су више пута пријављивали надлежнима. Њихов проблем, како наводе, погоршавају непрописно паркирана возила на зеленим површинама, а траже и да се постави полицијска патрола у близини Метадонског центра, како би спечили нападе и непримерено понашање корисника ове установе који свакодневно долазе по терапије.

На данашњој седници Комисије за представке и предлоге разматрана је представка представника стамбене заједнице из Дунавске 23 који указују на проблем старе и оштећене калдрме у њиховом пасажу. Како су навели, пролаз у пасажу није у надлежности стамбене заједнице, па због тога нису у могућности да сами изведу поправке. Према њиховим речима, оштећења су велика и опасна, што доказује неколико повреда пролазника у последњих неколико месеци. Како тај пролаз спаја Дунавску улицу и Рибљу пијацу, фреквенција је велика и плаше се да ће бити још повреда уколико се овај проблем не реши. Они сматрају да инвестиција није велика, јер су коцке калдрме у добром стању, већ их је потребно само поново послагати и фиксирати.

Чланице и чланови Комисије разматрали су и пристигле одговоре надлежних институција на претходно поднете представке. Из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције одговорили су суграђанки из Футога да су предузете активности на решавању наведеног проблема који се односио на непостојање канализационе мреже у Улици Стевана Шијачког. У одговору се даље наводи да је у току израда техничке документације за изградњу канализације отпадних вода на територији МЗ „Футог“ од Улице Бранка Радичевића до Атара 19 у Ветернику, чиме је обухваћено 16 улица, а међу њима је и поменута улица. Након што пројектна документација буде у потпуности завршена, створиће се услови да се у буџету Града обезбеде потребна средства за саму реализацију ове инвестиције, каже се даље у одговору.

Комисија је донела закључке по којима ће све поднете представке упутити надлежним службама на решавање, а пристигли одговори на раније поднете представке ће бити послати на адресе њихових подносилаца.