Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prisustvovali su sugrađani koji su usmenim putem izneli svoje predstavke.

Predstavnici žitelja porodično stambenih objekata u Proleterskoj ulici i Ulici dr Mirka Stojakovića na Klisi obratili su se predstavkom u kojoj navode da i nakon 30 godina stanovanja na tim adresama, nisu u mogućnosti da legalizuju svoje objekte. Prema njihovim rečima, oni su dobili privremeno odobrenje za izgranju od tadašnjeg Zavoda za izgradnju Grada, većina je u celosti isplatila naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, uredno plaćaju sve prinadležnosti, ali još uvek nisu izrađeni dokumenti na osnovu kojih će vlasnici moći da dobiju trajno odobrenje za izgrađene objekte. Povodom ove predstavke Komisija će se obratiti Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije i zatražiti odgovor.

Predsednica stambene zajednice navela je probleme stanara zgrade na Bulevaru kralja Petra I kojima su uklonjeni kontejneri ispred broja 28d, pa su sada primorani da smeće odnose u kontejnere na Bulevaru oslobođenja ili u Gagarinovoj ulici koji su udaljeni više od 200 metara od njihovih ulaza. Kako je navela, to je naročito veliki problem za starije sugrađane koji čine većinu stanara tih zgrada. Ista sugrađanka se požalila i na neispravne odvode za atmosfersku kanalizaciju u Gagarinovoj ulici, gde se usled malo većih padavina, voda sliva prema zgradama i ulazima. Komisija će ove predstavke uputiti Gradskoj upravi za komunalne poslove.

Predstavnik građana, koji su predali Skupštini Grada Novog Sada peticiju u kojoj traže ukidanje Odluke o postavljanju spomenika nevinim žrtvama u Drugom svetskom ratu, zatražio je informaciju o odgovoru na predatu peticiju.

Sugrađanin sa Podbare naveo je problem žitelja ovog dela Novog Sada, koji se odnosi na nepostojanje i korišćenje trotoara u ulicama Jug Bogdanovoj, Venizelosovoj, Tekelijinoj usled nepropisno parkiranih automobila i nedostatku saobraćajne signalizacije. Prema njegovim rečima, deca koja idu u OŠ „Ivan Gundulić“ svakodnevno su u opasnosti, jer su primorana da izlaze na kolovoz da bi mogla uopšte da se kreću tim ulicama.