Предлог програма манифестације „Антићеви дани“ данас је представљен члановима Одбора манифестације, а централни догађај биће уручење награде „Мирослав Антић“ за најбољу књигу песама.

Како је речено на седници Одбора манифестације, којом је председавала председница Скупштине Града Новог Сада и заменица председника Одбора манифестације MSc Јелена Маринковић Радомировић, програм је садржајан и добро осмишљен, а публику очекују разноврсни сусрети са многобрoјним уметничким жанровима у којима је стварао Мирослав Антић. Такође, учесници овогодишњих “Антићевих дана” биће и саговорници који су на директан или посредан начин били везани за живот и стваралаштво нашег популарног песника и ствараоца. Поред разноврсног садржаја, у оквиру манифестације биће положено цвеће на споменик и гроб Мирослава Антића.

Свечано отварање манифестације предвиђено је за 14. март, али поједини програми почињу већ у суботу, 11. марта. У оквиру свечаног дела, лауреату ће бити уручена престижна песничка награда. Одлуку о добитнику награде доноси Одбор манифестације, на предлог трочланог стручног жирија у саставу Мирослав Алексић, Сунчица Радуловић Торбица и Мирјана Гардиновачки. Име добитника, као и целокупан програм манифестације јавности ће бити представљен током следеће недеље, уочи почетка “Антићевих дана”.