Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић присуствовала је данас Скупштини Удружења пензионера Будисаве и том приликом упознала се са радом овог друштва.

Поздрављајући присутне на Скупштини, преседница новосадског парламента је истакла да је брига о старијим суграђанима и пензионерима једно од најважнијих питања које наша земља поставља пред собом.

– Тако и Град Нови Сад води одговорну политику према најстаријим суграђанима и чини све што може како би дали подршку пројектима, који за циљ имају унапређење положаја пензионера, али и да подржимо програме који оснажују и поспешују вашу свакодневницу – казала је MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председница Скупштине Града Новог Сада поздравила је присутне у име градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, поручивши им да према њима гајимо велико поштовање.

– Ви сте стварали нашу земљу и наш град. Омогућили сте долазећим генерацијама да надограђују оно што сте створили својим радом, знањем и упорношћу. Хвала вам на свему што сте изнели на својим плећима, од ратова, немаштине, разних криза и ове последње епидемије. Упркос свему, издржали сте најизазовнија времена и ми смо вам вечно захвални на томе – рекла је MSc Маринковић Радомировић.

Председница Скупштине Града Новог Сада је приметила да члановима Удружења не мањка енергије, те их замолила да наставе тако.

– Заслужили сте све лепе и пријатне тренутке, а Град Нови Сад ће се потрудити да их буде што је више могуће – закључила је MSc Маринковић Радомировић.

Пре Скупштине пензионера, председница новосадског парламента посетила је Дом пензионера у Будисави, где су је чланови и чланице Удружења упознали с активностима и  сарадњом коју имају са другим удружењима пензионера.